Teraryum evde yapılabilir mi, Teraryum Neden bu kadar pahalı, Ucuz teraryumları nereden satın alabilirim, Evde teraryum yaparak para kazanılabilirmi? Teraryum yapmak için hangi malzemeler gerekir ve teraryum malzemeleri nereden alınır?
Bu gibi soruların cevaplarını vermeye çalışacağız.
Terrarium (Teraryum) Malzemeleri
Oldukça kolay temin edebileceğiniz Terrarium malzemeleri ile kendi küçük ekolojik ortamınızı oluşturabilirsiniz.
Evde Teraryum Nasıl Yapılır? Teraryum İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir? |
Terrarium (Teraryum) Malzemeleri
Oldukça kolay temin edebileceğiniz Terrarium malzemeleri ile kendi küçük ekolojik ortamınızı oluşturabilirsiniz.
- Cam bir kap, fanus, büyükçe bir ampul vs.
- Çakıl taşı veya küçük taşlar
- Aktif kömür, mangal kömürü
- Torf toprak
- Terrariuma uygun bitkiler
- Süsleyebilecek malzemeler
Evde Teraryum Nasıl Yapılır? Teraryum İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir? |
Terrarium Yapımı! Teraryum Nasıl Yapılır?
- Terrariumlarınızı satın alabileceğiniz gibi kendi zevkinize göre evinizde de yapabilirsiniz. Öncelikle ihtiyacınız olan bir fanus, kavanoz veya Terrariumunuzu oluşturacağınız herhangi bir kap. Büyük boy kavanozlar, cam demlikler de teraryum için yeterince uygun.
- Esas önemli olan seçtiğiniz kabın yeterince derin ve çalışmanıza uygun genişlikte olması. Güzelce yıkanmış ve kurulanmış kabımız artık mini botanik bahçemiz olmaya hazır!
- Kabın altına çakıl taşlarını veya küçük taşları bir miktar yerleştirin. Bu sadece görsellik açısından değil, ekolojimizin temelini oluşturmak için de çok önemli bir detay.
- Altta olan taşları kabın tabanında birikecek suları neme çevirme görevini üstleniyor böylelikle bitkimizin köklerinin çürümesini engelliyor.
- Çakıl taşlarından daha küçük hale getirdiğiniz aktif kömürleri, taşların üzerine serpiştirin. Böylelikle toprağın daha taze kalmasına yardımcı olmuş olabilirsiniz.
- Kömür, kabınızın içerisinde ve toprakta oluşabilecek bakterilerin önüne geçecek, küf oluşumunu engelleyecektir.
- Kömürlerin üzerine torf döküp elinizle bastırın. Torf yüzde yüz organik olan bir çeşit toprak ürünüdür. Toprak düzenleyici olarak da bilinir. Her çeşit bitkinin yetiştirilmesinde kullanılabilen ve bitki için en ideal büyüme ortamını oluşturacak topraktır.
- Daha sonra minik çukurlar açarak bitkilerinizi kabın içerisinde yerleştirebilirsiniz. Buradan sonrası tamamen sizin zavkinize ve de hayal gücünüze bağlı olarak şekilleniyor.
Teraryumu yaptınız peki Teraryum bakımı hakkında bilgi istermisiniz? Cevabınız evet ise Teraryum bakımı ile ilgili bilgiler ve soru cevap kısmını görmek için tıklayın.
Değerli Ziyaretci;
1- Bu konu ile ilgili sorunuz veya tavsiyeniz varsa yorum ekleyerek bizle ve diğer ziyaretçilerimizle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.
2- Yorumlarınızda sorduğunuz sorular araştırıldıktan sonra cevaplanacaktır. "Bana Bildir" butonu işaretlemeniz halinde sorunuz cevaplandığında bildirim alacaksınız.
3- Herhangi bir üyeliğiniz yoksa, Anonim Kullanıcıyı seçerek de yorum ekleyebilirsiniz.