Gül Hastalığı Nedir, Gül Hastalığı Tedavisi, Gül Hastalığı Belirtileri

Nedirkibu.com
Gül Hastalığı Nedir, Gül Hastalığı Tedavisi, Gül Hastalığı Belirtileri

Beyaz tenli olarak tabir ettiğimiz kişilerde en çok rastlanan genelde yüzde meydana gelip sağlıksız bir görüntü oluşturan gül hastalığı hakkında geniş çaplı araştırmalara rağmen kesin bir neden bulunamamıştır. Ciltte kızarıklık ile başlayarak kırmızı kabarık lekeler oluşması ile devam eder. En doğru yapılacak tedavi yöntemi rahatsızlığa ne sebep oluyorsa, cilt en çok neyden etkileniyorsa onlardan uzak durmaktan geçmektedir.



Gül hastalığı en çok yüzde görülmektedir, bunun yanı sıra vücudun her hangi bir yerinde olma durumu da vardır. Genelde hastalar yüz haricinde hafif seyreden gül hastalığından dolayı şikayette bulunmazlar. Yüzde ilerleyen lekelerin bir süre sonra artması ve çirkin bir görüntü oluşturması ise en fazla şikayet edilen fakat kısa sürede tedavi edilemeyen bir durumdur. Yanaklarda başlayarak göz çevresi, alın ve burunda dahil olmak üzere başlarda etkili olan sebepten dolayı oluşan sonrada kaybolan kızarıklarla kendini gösterir. Önlem alınmadıkça kalıcı kızarıklıklara yol açar. Tam olarak sebebi bilinmemekle beraber stresin, güneş ışığının, yanlış kullanılan ve kalitesiz kozmetik ürünlerinin sebep olduğu tahmin edilmektedir. Tam anlamıyla gül hastalığına yakalanan bir kişi 3-7 ay boyunca tedavi yöntemlerini uygulamalı ve kısa sürede sonuç beklememelidir.

Tedavi için öncelikle cildin zarar gördüğü problemlerden uzak durmak gerekmektedir. Örneğin güneşe çıkmamak, kozmetikleri kullanmamak, stresten uzak durmak gibi. Önlemler alındıktan sonra mevcut duruma göre hastanın cildi incelenir. Gerekli duyulan tedavi uygulanmaya başlar. Sık uygulanan bu tedaviler antibiyotik kremler ve ya antibiyotik haplardır.

Hastalığım boyutuna göre ve hastanın isteği doğrultusunda lazer yöntemi de uygulanabilir. Lazer yönteminde genişleyen ve cilt üzerinde kızarıklığa sebep olan damarlar yok edilir. Bir, bir buçuk ay ara ile 2-3 defa lazer tedavileri tekrarlanır ve sorunlu tüm damarlar ortadan kalkar. Lazer tedavisi olan kişilerin çok daha dikkat etmeleri gerekmektedir. Sürekli olarak tedavi boyunca güneş kremleri kullanmaları, enfeksiyon kapma durumlarına karşı önlem almaları, sıcak duş ve sıcak su terapilerinden kesinlikte kaçınmaları gerekmektedir.

Gül hastalığı şikayetinde bulunan kişiler için bazı tavsiyelere yer verelim. Güneş ışığından ve sıcaktan, sıcak su banyolarından,kalitesiz yüz kozmetik ürünlerinden, damar genişletici ilaçlardan, stresten, çay kahve ve koladan, acıdan ve baharattan, yoğun iş temposundan uzak durmalı, ara ara spor yapmalı, cildine sık sık dokunmamalıdır.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Değerli Ziyaretci;

1- Bu konu ile ilgili sorunuz veya tavsiyeniz varsa yorum ekleyerek bizle ve diğer ziyaretçilerimizle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

2- Yorumlarınızda sorduğunuz sorular araştırıldıktan sonra cevaplanacaktır. "Bana Bildir" butonu işaretlemeniz halinde sorunuz cevaplandığında bildirim alacaksınız.

3- Herhangi bir üyeliğiniz yoksa, Anonim Kullanıcıyı seçerek de yorum ekleyebilirsiniz.

Yorum Gönder (0)