Kas Yapmak İçin Kullanılan Protein Tozu Zararlımıdır?

Nedirkibu.com
Çevrenizde Protein tozu kullanma zararlıymış diye bir çok yorum duyabilirsiniz, peki gerçekten protein tozunun sağlığa bir zararı varmı?

Kas Yapmak İçin Kullanılan Protein Tozu Zararlımıdır?
Birçok insan ­kas yapabilmek için protein tozlarından alır .Fakat, bunun gerçekten etkili olup olmadığı konusunda bazı tartışmalar vardır. Yüksek dozajda­ protein­ tüketmenin gerçekten sağlığınıza negatif yan etkileri olabilir mi ?

Proteinin kas yapmak için gerekli olduğu kesinlikle doğrudur, vücuttaki çok sayıda diğer önemli işlevlerde olduğu gibi. Ancak,­ne kadar protein tükettiğiniz çok da önemli değil­ aslında. Sorulması gereken soru;

Ne ölçüde­ kas gelişimi ­oluşabilir? 

Hatırlanacak ilk şey, tek başına protein yemenin kas büyütemeyeceğidir.Kas yapmak için bunu kullanmak zorundasınız. Ağırlık kaldırma ve diğer direniş faaliyetleri esnasında kasa yapılan hafif hasar ve sonrasındaki iyileşme kas gelişimin ne kadar büyüdüğüdür. Bu yüzden kas yapmak için sadece protein tozları tüketiyorsanız ama hala evde oturuyorsanız bu olmayacaktır. Kas gelişimi ­yeterli ­protein­ besinleri gerektirir ancak çoğu insana göre protein, gıda kaynaklarından kolayca elde edilir ve tozlarla birlikte takviyesine gerek yoktur.Tozla ekstra ilave yapmak, herhangi bir gerçek etki olması pek mümkün olmayan pahalı bir süreçtir. Maksimum protein sentezini ve kas gelişimini desteklemek için diyette ve yeni doku sentezleri için proteinleri serbest bırakarak yakıt kaslarını yakabilen kompleks karbonhidratlar da, yeterli miktarda protein olmalıdır.

Protein Tozlarının Yan Etkileri Nelerdir ?

Protein tozlarından ya da tek başına gıdadan bile yüksek dozajda protein tüketmek sağlığımız için zararlı olabilir. Yağ Artışı Diyete protein tozu şeklinde ekstra protein eklemek­ ekstra kalori ekler. Aşırı protein, vücudun kendi orijinal şeklinde saklanamadığından, daha fazla kas yapmak için, bu kalorileri yeterli miktarda fiziksel aktivite ya da yeterli ağırlık taşıma aktiviteleri yaparak yakamıyorsanız bu ekstra kaloriler muhtemelen yağa dönüşebilir. Fiziksel aktivite ­seviyelerinde "bir artış olmadan" kalorilerin yanı sıra protein alımında bir artışın,­protein tozu takviyesi ­yaptığınızda aradığınız tam olarak gerçekleşmeyebilir. Hem yağ hem de kasta eşit bir ilerleme ile sonuçlanması muhtemeldir.

Vücuda Yüksek protein alımı, özellikle yeterli karbonhidrat yemiyorsanız vücutta­ toksik ketonların yapılandığı bir yerde­ ketozis ­içerisinde vücuda baskı yapabilir.Böbrekleriniz daha sonra bu maddeleri ortadan kaldırmaya çalışarak aşırı bir hız içine girer ve bu süreç içinde çok fazla su, idrar olarak kaybolur.Bu, özellikle egzersiz sırasında da çok fazla sıvı kaybediyorsanız kuruma riskini arttırır. Bu kuruma sadece böbrekler üzerindeki stresi atmaz ama aynı zamanda aşırı durumlarda kalbin işlevini de etkileyebilir.Baş dönmesi, halsizlik ve kötü nefes kokusu gibi istenmeyen yan etkileri de olabilir. Ne Kadar Proteine İhtiyacımız Var? Protein, günlük kalorinizin %30’undan daha fazla olmamalıdır fakat gerçekte bundan daha az yani yaklaşık %15 gibi bir oran birçok insana yeterli proteini sağlayacaktır. Protein için tavsiye edilen günlük azami dozaj, vücut ağırlığının kilo başına 0,36 gramıdır. Bu yüzden eğer 85 kiloysanız günde yaklaşık 68 gram proteine ihtiyacınız var. Ortalama bir bifteğin yaklaşık 42 gram­ protein­ içerdiğini biliyorsanız bunu başarmak zor değil.
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar

Değerli Ziyaretci;

1- Bu konu ile ilgili sorunuz veya tavsiyeniz varsa yorum ekleyerek bizle ve diğer ziyaretçilerimizle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

2- Yorumlarınızda sorduğunuz sorular araştırıldıktan sonra cevaplanacaktır. "Bana Bildir" butonu işaretlemeniz halinde sorunuz cevaplandığında bildirim alacaksınız.

3- Herhangi bir üyeliğiniz yoksa, Anonim Kullanıcıyı seçerek de yorum ekleyebilirsiniz.

Yorum Gönder (0)