Sinir Gazı Nedir? Sinir Gazı Nerede Bulunur?

Nedirkibu.com
Sinir Gazı Nedir? Sinir Gazı Nerede Bulunur?

Sinir gazı, solunum, enjeksiyon ya da deriden nüfuz yoluyla vücuda girip nöronlara (sinir hücrelerine) zarar vererek vücutta, istemsiz kasılma ve ölüme sebep olan kimyasal maddedir.

Sinir Gazı, son dönemlerde gündemde yer alan kimyasal maddedir. Öldürücü etkisi nedeniyle savaşlarda kullanıldığı tespit edilen Sinir Gazı, solunumun yanı sıra deriden ve enjeksiyon yoluyla insan vücuduna nüfuz edebilmektedir. Peki, Sinir Gazı nedir ve insan vücuduna ilk etkileri nasıl gözlemlenebilmektedir? İşte, merak edilen kimyasal maddeyle ilgili detaylı bilgiler

Sinir Gazı, çeşitli yollarla insan vücuduna zerk etmesinin ardından sinir hücrelerine zarar vererek istemsiz kasılma ve ölüme sebep olabilmektedir. Kimyasal silah olarak kullanılan Sinir Gazı, Sarin, Tabun ve Soman olarak çeşitlere ayrılmaktadır.

Sinir Gazı'nın insan vücuduna etkileri hakında UMKE'nin vermiş olduğu bazı bilgiler


Sinir Gazı'nın etkileme şiddeti maddenin cinsine, vücuda giriş şekline, miktarına, etkilenme süresine ve kişinin bünyesine göre değişik olur. Solunum sistemi yoluyla alınan doz, maddenin havadaki miktarına ve kişinin kimyasal sahada kalma süresine bağlıdır.

Sıvı kimyasal savaş maddeleri cilt tarafından emilmek suretiyle ciltte tahriş ve yaralara sebep olurlar.

Düşük dozda kirlenen arazilerde fazla süre kalındığı takdirde gerek solunum gerekse cilt tarafından fazla miktarda emilme olacağından zararlara sebep olurlar.

Bazı kimyasal savaş maddeleri kalıcıdır. Bunların kalıcılığı fiziksel özelliklerine, hava şartlarına, arazinin, malzemenin ve teçhizatın tipine bağlıdır.

Genel belirtileri;

Uçaktan yayılan veya çevrede alışılmamış duman ve sis görülmesi.

* Etrafta şüpheli yağ damlaları veya su birikintileri görülmesi.
* Görmede bulanıklık .
* Ani baş ağrısı, öksürme, aksırma, burun akması veya kanamaların görülmesi.
* Göğüste ağrı, nefes almada zorluk görülmesi.
* Deride kızarıklık veya kabarcıkların görülmesi.
* Bulantı ve kusma görülmesi.
Tags

Yorum Gönder

1Yorumlar

Değerli Ziyaretci;

1- Bu konu ile ilgili sorunuz veya tavsiyeniz varsa yorum ekleyerek bizle ve diğer ziyaretçilerimizle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

2- Yorumlarınızda sorduğunuz sorular araştırıldıktan sonra cevaplanacaktır. "Bana Bildir" butonu işaretlemeniz halinde sorunuz cevaplandığında bildirim alacaksınız.

3- Herhangi bir üyeliğiniz yoksa, Anonim Kullanıcıyı seçerek de yorum ekleyebilirsiniz.

Yorum Gönder