Boyun Düzleşmesi Nedir? Boyun Düzleşmesi Nasıl Belli Olur?

Nedirkibu.com
Boyun Düzleşmesi ile ilgili merak edilen bilgileri yazımızda bulabilirsiniz. Sorularınız için yorum formunu kullanabilirsiniz.
Boyun Düzleşmesi Nedir? Boyun Düzleşmesi Nasıl Belli Olur?
Boyun Düzleşmesi Nedir? Boyun Düzleşmesi Nasıl Belli Olur?

Boyun düzleşmesi rahatsızlığı son dönemlerde özellikle genç nüfusta oldukça sık görülen bir hastalık türüdür. Bu hastalık türü yorgunluğun,stres’in ve aşırı düşünmenin neden olduğu bir hastalıktır. Boyun düzleşmesi, şekli C’ye benzeyen omurga’nın aşırı yüklenme,aşırı stres ve stres gibi nedenlerden dolayı omurga’nın I şeklini almasıdır. İnsan vücudundaki omurgaların belli bir duruşu ve şekli vardır,bu duruş ve şekil zamanla belirli nedenlerden dolayı farklılaşarak bazı rahatsızlıklara sebep olabilir… Boyun bölgemizdeki ve bel bölgemizdeki içe doğru gerçekleşen kavis, bu anatomik doğal duruşun temelidir. Bu doğal duruşu sağlayan ise yumuşak ve özel disklerdir. Bu disklerin kayması ya da belli nedenlerden dolayı şeklini kaybetmesi az önce de belirttiğimiz gibi boyun düzleşmesine neden olmaktadır.

Boyun Düzleşmesi Nasıl Anlaşılır ve Boyun Düzleşmesi Nedenleri Nelerdir?
Boyun düzleşmesinin en net belirtileri arasında kronik ağrılar ve boyun hareketlerinde zorluklar yer almaktadır… Boyuna alınan darbeler de bu hastalığın başlangıcı için uygun ortamı sağlamaktadır.Kronik ağrılar nedeniyle başvurduğunuz doktorunuz MR sayesinde sizlere sonucu net bir şekilde bildirecektir.Hastalığın adından da anlaşılacağı gibi çekilecek MR’da boynun düz bir hal aldığı görülüyorsa,hastalık başlamıştır.Hastalığın nedenlerinden bahsedecek olursak;Uzun süre öne eğik bir şekilde oturmak,aşırı yük kaldırmak,yüksek ve sert yastıklar kullanmak,koltuk ve kanepe gibi rahatsız yerlerde başın uygun pozisyon almadan yaslanması gibi birçok etken hastalığın başlaması için uygun ortamı oluşturmaktadır.

Boyun Düzleşmesi Nasıl Tedavi Edilir?
Düzleşmiş boyun kavisini tekrar eski haline getirmek ve hastanın normal yaşamına devam etmesini sağlamak mümkündür. Doktor kontrolünde gerçekleştirilen ya da sizlere sunulan egzersiz programları sayesinde 2 ila 3 hafta gibi kısa bir sürede hastalığın tedavisi mümkündür. Egzersiz programı düzenli olarak gerçekleştirildiğinde hasta eski haline kavuşur ve daha rahat bir yaşam sürer,bunun yanı sıra verilen egzersiz programını düzenli ve sürekli olarak gerçekleştirmek ileri ki dönemlerde yaşanabilecek boyun fıtığı rahatsızlığını büyük ölçüde engeller. Hasta iyileştikten sonra egzersizleri bırakmamalıdır çünkü tekrarlama oranı çok yüksektir bu hastalığın.Önceleri sıkça tercih edilen boyunluklar günümüzde yerini doğal egzersizlere bırakmıştır.Boyunluk,hastalara daha çok acı vermekte ve sızlanmalara neden olmaktadır.Egzersizler sayesinde hasta daha kısa sürede ve kolay bir şekilde iyileşmektedir bu nedenle boyunluk tedavisinden uzak durulmalıdır.

Boyun DüzleşmesiTedavi Edilmezse Ne Gibi Sıkıntılar Doğurabilir?
Hastalığın bir üst seviyesi boyun fıtığıdır,daha zahmetli ve daha yoğun bir bakım dönemi isteyen bu hastalık boyun düzleşmesine göre daha tehlikelidir. Kaslarda gerginlik,aşırı baş ağrıları,baş dönmesi,boyun fonksiyonlarında bozukluk gibi kalıcı rahatsızlıklara yol açabilir.

Hastalığın erken teşhisi ve tedavisi çok önemlidir. Ömür boyu sizleri rahatsız edecek ve yaşamınıza müdahale edebilecek kalıcı hasarlar meydana getirebilir.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Değerli Ziyaretci;

1- Bu konu ile ilgili sorunuz veya tavsiyeniz varsa yorum ekleyerek bizle ve diğer ziyaretçilerimizle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

2- Yorumlarınızda sorduğunuz sorular araştırıldıktan sonra cevaplanacaktır. "Bana Bildir" butonu işaretlemeniz halinde sorunuz cevaplandığında bildirim alacaksınız.

3- Herhangi bir üyeliğiniz yoksa, Anonim Kullanıcıyı seçerek de yorum ekleyebilirsiniz.

Yorum Gönder (0)