Anne olmaya artık aylar kaldı, Peki hamileliğinizin 11.haftasında bebeğinizde ve sizde ne gibi değişiklikler oluyor? Hamileliğin 11.Haftasında Neler Oluyor? 11 Haftalık Bebeğin Görüntüsü ile ilgili yazımızdadır. Yorumlarınız ve sorularınız için alt kısımdaki yorum formundan bize ulaşabilirsiniz.
Bebeğinizin iç organları gelişimini sürdürürken, bu hafta saçları da hafifçe belirmeye başlayacak. El ayak tırnakları önceki haftaya göre biraz daha belirgin. 11 hafta itibariyle bebeğiniz yaklaşık 50 mm boyunda ve 6-8 gr ağırlığında, orta boy bir incir kadar! Git gide daha da hareketleniyor ama siz hala bu hareketleri hissedemiyorsunuz. Ellerini ve kollarını oynatıyor, esniyor, bacaklarıyla minik tekmeler atıyor.
11. haftada bebeğin böbrekleri çalışmaya başladığından, bebeğin kesesinin içini dolduran aniyon sıvısı sirkülasyonu da başlar. Bu haftalarda toplam amniyon sıvısı miktarı 30 ml kadardır. Ayrıca erkek bebeklerde penis, kız bebeklerde vajina gelişimi de bu haftada başlar. Bağırsaklar hala karnın dışında gelişimini sürdürmektedir.
11 haftalık bebeğin görüntüsü:
Hamileliğin 11.Haftasında Neler Oluyor? 11 Haftalık Bebeğin Görüntüsü, Neler Yemeli Neler İçmelisiniz? |
Hamileliğin 11. haftasında annede meydana gelen değişimler
İlk haftalarda birçok anneyi yoran mide bulantıları bu haftalarda genellikle azalmaya başlar. Eğer bulantılar yüzünden iştahınız bir türlü yerine gelmediyse, artık kendinize sağlıklı bir beslenme programı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Beslenmeniz ve kilo durumunuz hakkında emin olamadığınız durumlar varsa doktorunuza ya da bir beslenme uzmanına danışabileceğinizi unutmayın.
Hamilelikte sağlıklı beslenme
“Beden Aklıyla Zayıfla” yöntemiyle 115 kilodan 75 kiloya inen ve sağlıklı beslenme önerileriyle tanınan Dr. Fevzi Özgönül, hamilelikte aşırı kilo almaktan kaçınmak için dikkat etmeniz gerekenleri şöyle sıraladı:
- Kesinlikle tatlı ve hamur işi gıdalardan uzak durmalısınız.
- Ekmeği sadece öğünlerde ve az olarak tüketmelisiniz. Ekmeği seçerken beyaz ekmek ve kepekli ekmekten kaçınmalısınız.
- Meyveyi sabah veya öğlen öğünlerinde tüketmelisiniz.
- Ara öğünler yerine ana öğünlerde tam doymaya gayret etmelisiniz.
- Asitli ve şekerli içeceklerden uzak durmalısınız ve su içmeye özen göstermelisiniz.
- Yemek seçerken hem et hem sebze tüketmeye özen göstermelisiniz.
- Bebeğiniz çabuk gelişsin diye iki kişilik yememelisiniz.
- Hareketinizi arttırmayı ve yürüyüş yapmayı ihmal etmemelisiniz.
- Yemek miktarını iştahınıza göre ayarlamalısınız.
- Düzenli bir uyku saatiniz olmalı. Böylece biyolojik ritminiz normale döner. Siz de aşırı kilo almaktan kurtulursunuz.
Değerli Ziyaretci;
1- Bu konu ile ilgili sorunuz veya tavsiyeniz varsa yorum ekleyerek bizle ve diğer ziyaretçilerimizle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.
2- Yorumlarınızda sorduğunuz sorular araştırıldıktan sonra cevaplanacaktır. "Bana Bildir" butonu işaretlemeniz halinde sorunuz cevaplandığında bildirim alacaksınız.
3- Herhangi bir üyeliğiniz yoksa, Anonim Kullanıcıyı seçerek de yorum ekleyebilirsiniz.