Pancar Yapraklarının Sağlığınıza Faydaları Nelerdir?

Nedirkibu.com
Pancar Yapraklarının Sağlığınıza Faydaları Nelerdir?
Marketlerden pazarlardan aldığınız pancarın yapraklarını atıyorsanız veya hiç almıyorsanız, Pancar yapraklarının ne kadar faydalı olduğunu öğrendikten sonra bu alışkanlığınız değişecek.

Pancar yaprakları iyi miktarda protein, fosfor ve çinko sağlamakla kalmaz, ayrıca mükemmel bir lif kaynağıdır. Antioksidanlar ile doludurlar, B6 vitamini, magnezyum, potasyum, bakır ve manganez bakımından yüksektirler ve yağ ve kolesterolden düşüktür.

2.000 kalorilik diyet temelinde pancar yeşillikleri günlük değerleri şunları içerir: % 220 oranında A vitamini,% 60 oranında C vitamini,% 16 oranında kalsiyum ve% 15 oranında demir.

Yapılan araştırmalar çok yeterli olmasa da pancar yaprakları K vitamini kan pıhtılaşma özellikleri içerdiğini, osteoporozun önlenmesine yardımcı olduğunu, kemiklerin kuvvetini artırmak için kalsiyum ile birlikte çalıştığını ve ayrıca Alzheimer hastalığının savaşmada rol oynayabileceğini gösterdi. Pancar yaprakları, ıspanaktan daha yüksek bir demir içeriği vardır ve pancarın kendisinden (kök bölümünden) daha yüksek besin değerine sahiptir.

Pancar yapraklarındaki A vitamini içeriği, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur ve antikorların ve beyaz kan hücrelerinin üretimini uyarır.

A vitamindeki beta-karoten, kanser ve kalp hastalığı ile birlikte vücuttaki serbest radikallerin etkileri ile mücadele edebilen bilinen bir antioksidandır. Doktorlar genellikle gece körlüğü riski taşıyan hastalara A vitamini önerirler.

Pancar yapraklarını yıkadıktan sonra salata veya yemeklerinizde kullanabilirsiniz. İsterseniz çiğ isterseniz pişmiş olarak yenebilir.

Genel Bilgilendirme:Bu sitedeki bilgiler tavsiye niteliğinde olup tedavi amaçlı değildir. Uygulamaların sorumluluğu nedirkibu.com'a ait değildir. Sağlık sorunlarınız için mutlaka bir hekime danışınız..Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur. Sadece bilgilendirme amaçlı paylaşılmış yazılardır.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Değerli Ziyaretci;

1- Bu konu ile ilgili sorunuz veya tavsiyeniz varsa yorum ekleyerek bizle ve diğer ziyaretçilerimizle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

2- Yorumlarınızda sorduğunuz sorular araştırıldıktan sonra cevaplanacaktır. "Bana Bildir" butonu işaretlemeniz halinde sorunuz cevaplandığında bildirim alacaksınız.

3- Herhangi bir üyeliğiniz yoksa, Anonim Kullanıcıyı seçerek de yorum ekleyebilirsiniz.

Yorum Gönder (0)