Pikan Cevizi Nedir? Pikan Cevizinin Faydaları

Nedirkibu.com
Pikan Cevizi Nedir? Pikan Cevizinin Faydaları 

Mineral ve vitamin bakımından oldukça zengin olan Pikan cevizi tarlaların ve sofraların vazgeçilmezi olmaya aday.

Pikan cevizinin adı çok duyulmasa da sağlık deposu olması nedeniyle gittikçe popülerleşiyor.

Vücut için çok faydalı olan doymamış yağ asit zengini

100 gram pikan cevizi 700 kaloridir. Bu yüzden tüketirken aşırıya kaçmamakta fayda var.

Kabuklu kuruyemiş ailesi içerisinde en fazla antioksidan onda var

Fındık, ceviz gibi kabuklu yemişlere göre 3 kat daha zengin olan pikan cevizi USDA verilerine göre antioksidan kapasitesi en zengin 15 besin arasında bulunuyor. Böylece beyin, kalp ve damar sağlığına olumlu katkılarda bulunuyor.

Ellagik asit, Beta-karoten, lutein ve zeaksantin gibi antikanserojen maddeler pikan cevizi içerisinde bolca bulunuyor

Pikan cevizinde E vitamininin değişik versiyonları da bulunuyor. E vitamini antioksidan özellikte bir vitamin olup kalp sağlığı için son derece önemli.

Pikan Cevizi Nedir? Pikan Cevizinin Faydaları

Pikan cevizi 
ALS hastalığında etkili

Her gün bir avuç pikan cevizi yemek ALS (amiyotropik lateral skleroz) ve yaşa bağlı motor nöron dejenerasyonu geciktirerek sinir sisteminizin korunmasına yardımcı olabileceğini ortaya koydu.

Pikan cevizi Türkiye'de yetişiyor mu?

Pikan cevizi Türkiye'de de yetiştiriliyor. En verimli olduğu topraklar ise Güney Ege ve Akdeniz Bölgesi'nin sahile yakın kesimleri. Pikan cevizi bol güneş istiyor ve sık sık sulanıyor. Bunlara ek olarak bölgenin havadar olması ve toprak yapısının derin olması gerekiyor.

Pikan cevizi çayı nasıl yapılır?

Pikan cevizi yaprakları da sağlık için oldukça faydalı. Kuru ve güneş görmeyen bir yerde yapraklarını kurutup kaynar suya atın ve 10-15 dakika bekletin. Demlenen yapraklardan elde ettiğiniz çayı (infüzyon) günde iki ya da üç bardak içebilirsiniz..

Genel Bilgilendirme:Bu sitedeki bilgiler tavsiye niteliğinde olup tedavi amaçlı değildir. Uygulamaların sorumluluğu nedirkibu.com'a ait değildir. Sağlık sorunlarınız için mutlaka bir hekime danışınız..Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur. Sadece bilgilendirme amaçlı paylaşılmış yazılardır.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Değerli Ziyaretci;

1- Bu konu ile ilgili sorunuz veya tavsiyeniz varsa yorum ekleyerek bizle ve diğer ziyaretçilerimizle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

2- Yorumlarınızda sorduğunuz sorular araştırıldıktan sonra cevaplanacaktır. "Bana Bildir" butonu işaretlemeniz halinde sorunuz cevaplandığında bildirim alacaksınız.

3- Herhangi bir üyeliğiniz yoksa, Anonim Kullanıcıyı seçerek de yorum ekleyebilirsiniz.

Yorum Gönder (0)