Udi Hindi Nedir? Udi Hindi Faydaları Nelerdir? |
Doğu Asya, Malaya adaları ve Hindistan’da yetişen bir ağaç olan udi hindi özellikle Keşmir ve Çin’de yetişir. Udi Hindi ağacı Yaz, kış yapraklarını dökmez. Meyveler, armut biçimindedir. Odun kısımları kullanılır. Udi hindi'nin diğer bir adı öd ağacıdır.
Udi Hindi Nedir?
Doğu Asya, Malaya adaları ve Hindistan’da yetişen bir ağaç olan udi hindi özellikle Keşmir ve Çin’de yetişir. Udi Hindi ağacı Yaz, kış yapraklarını dökmez. Meyveler, armut biçimindedir. Odun kısımları kullanılır. Udi hindi'nin diğer bir adı öd ağacıdır.
Covid19 ile birlikte Udi Hindi'nin adı daha da bir duyulmaya başlandı. Bu bitkiye “Kust i Hindi” denildiği gibi, eskiden tüccarların deniz yoluyla Arap ülkelerine getirmelerinden dolayı da “Kust i Bahri” denilmiştir. Udi hindi'nin beyaz cinsine “Kustı bahei, siyah cinsine de 'Kust-i Hindi' denilmiştir. Udi Hindi’nin kökü, dalları ve kabuğu hoş kokulu bir ağaçtır. Kokusu keskindir, şifalı zencefil kokusuna yakın ve reçinemsidir. Bazı ülkelerde (Âzerbaycan) çok kullanılır.
Ûdi Hindi ve Yağının Faydaları Nelerdir?
Peygamberimiz (s.a.v), “Tedavilerin en iyisi hacamat ve ûdi hindi ile yapılandır” buyurmuştur. Kronik bronşit, astım hastaları için şifa kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mesane yani idrar torbasının iltihabına ve böbrek iltihabına karşı faydalıdır. Boyun, sırt, bacaklar ve elleriniz de dahil olmak üzere vücudunuzun hemen hemen her yerinde gelişebilen ağrılara çok faydalıdır. Safra ve böbrek taşlarını eritir. Udi hindi tozunu zeytinyağı ile karıştırıp udi hindi yağı elde edebilirsiniz. Bu yağı ise cilt yanıklarına ve egzama kaşıntılarına karşı kullanabilirsiniz. Udi hindi tozunu bal şerbetine ilave ederek de tüketebilirsiniz. Bu karışım Ağrı kesici özelliğini gösterecektir.
Udi Hindi Faydaları Nelerdir?
Şifası ile dikkat çeken udi hindi faydaları şu şekilde ifade edilebilir:
- Udi hindi tozu ve bal ile enfeksiyon günlerinde evinizde en iyi ve doğal antibiyotiği elde edebilirsiniz.
- Mikropları atıcı özelliği vardır.
- Boğaz ağrılarını gidermektedir. Boğaz yolunu yumuşatır.
- Burun tıkanıklığı için etkili olmaktadır. Çocuklara ve yetişkinlere udi hindi ile burun damlası hazırlanıp uygulanabilir.
- Bademcik iltihabı ve genel iltihaplanma söz konusu olduğunda udi hindi otu etkili olacaktır.
- Balgam problemlerinde udi hindi tüketilerek solunum rahatlatılabilir.
- Mide ağrısı yaşadığınız günlerde udi hindi, ağrı kesici olacaktır.
- Hoş kokuya sahip olması nedeniyle ağız kokularını gidermektedir.
- Vücut direncini güçlendirir. Hastalıklardan bedeni korur.
- Vücut direncine olan etkisinden dolayı stresi de yok eder. Daha enerjili ve aktif olmanızı sağlar. Yorgunluğu giderir.
- Kadın ve erkeklerde cinsel duyguları uyandırır.
- Cildi yenileyici özelliğe sahiptir. Cilde maske olarak uygulandığında ölü derileri yok eder ve lekelerin giderilmesini sağlar.
- Hafif yanık ve egzama için tercih edilen bir bitkidir.
Udi Hindi Bitkisi Nasıl Kullanılır?
- Ağız kokusu: Udi hindi bitkisini gün içinde çiğneyebilirsiniz.
- Boğaz ağrısı ve hastalıkları: Udi hindi tozunu ve balı karıştırıp her sabah tüketebilirsiniz.
- Bademcik iltihabı ve boğaz kuruluğu: Udi hindi tozu ile zeytinyağını karıştırıp sabahları bir yemek kaşığı tüketmelisiniz.
- Baş ağrısı: Udi hindi tozunu bal şerbetine ilave ederek tüketebilirsiniz. Ağrı kesici özelliğini gösterecektir.
- Cilt sağlığı: Udi hindi tozu ve bal ile bir krem elde edin. Yüzünüze uygulayın. Yüzünüzün daha gergin ve canlı görünmesini sağlayabilirsiniz.
- Egzama: Udi hindi tozunu zeytinyağı ile karıştırıp udi hindi yağı elde edebilirsiniz. Bu yağı ise cilt yanıklarına ve egzama kaşıntılarına karşı kullanabilirsiniz.
Udi Hindi Yağı Nasıl Yapılır?
Bir cam kavanozun içine bir çay bardağı hakiki zeytinyağı ve iki çay kaşığı udi hindi tozu ( silme olmayacak) katılır. Kavanozun kapağı kapatılır. İki hafta beklenir. Güneşte bekletilirse daha etkili olur.
Değerli Ziyaretci;
1- Bu konu ile ilgili sorunuz veya tavsiyeniz varsa yorum ekleyerek bizle ve diğer ziyaretçilerimizle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.
2- Yorumlarınızda sorduğunuz sorular araştırıldıktan sonra cevaplanacaktır. "Bana Bildir" butonu işaretlemeniz halinde sorunuz cevaplandığında bildirim alacaksınız.
3- Herhangi bir üyeliğiniz yoksa, Anonim Kullanıcıyı seçerek de yorum ekleyebilirsiniz.